Ga naar de inhoud
Home » Wat is een tantramassage?

Wat is een tantramassage?

Een tantramassage is een massage die wordt gegeven vanuit de tantra. En waar je tantra op allerlei manieren kan beschrijven en uitleggen, voor mij is tantra een uitnodiging. Een uitnodiging om in verbinding te genieten in het hier en nu, om alles in het moment te laten gebeuren in een energieveld waarin je alle kanten uit kan. Ik ben altijd voorzichtig om me in mijn beschrijvingen te begeven op het spirituele vlak. Spiritualiteit is voor mij iets heel aards, namelijk de verbinding met jezelf, met de ander of anderen en met de wereld. Vanuit die gedachte en vanuit die energie kan er een enorme vreugde ontstaan, liefde, passie, verdriet, boosheid, angst, opwinding. Het zijn allemaal energieën die kunnen gaan stromen als je je echt openstelt voor de verbinding met jezelf, met de ander en met de wereld. Voel je daarom uitgenodigd jezelf te zijn en te laten zien in mijn massages. Ik oordeel niet, ik accepteer jou 100% zoals je bent, nu, straks en voor de massage. In deze uitnodiging zit ook inbegrepen dat ik jou kan helpen jezelf te accepteren, je over te geven aan alles wat zich voordoet en je ik te verliezen in het moment, waarbij je zelf zich kan manifesteren. 

Mijn eigen pad

Mijn eigen pad naar tantra is begonnen toen ik mijn seksuele energie leerde te versterken, te transformeren en te bewegen. Ik merkte dat ik onafhankelijk van anderen genot en plezier kon en mocht beleven. Die onafhankelijkheid was zó’n openbaring dat de wereld letterlijk voor mij open ging. Ik kan tegenwoordig van álles genieten en álles binnen laten komen. Ik kan een enorme vreugde beleven aan wind tussen mijn vingers, van een wolk in een mooie vorm, van een aanraking op mijn arm, van mijzelf of van een ander, van een mooi gesprek, van creativiteit, maar ook van verdriet, angst of boosheid, want ook die kennen een schoonheid en huizen een les in zich. Die vreugde kan ik alleen beleven, maar ik heb ook gemerkt dat ik die makkelijk en graag deel met een ander.  Met mijn massages hoop ik mijn liefde en vreugde met jou te kunnen delen. 

Massage

Ik ben al sinds 2016 masseur en werkte al heel intuïtief, dansend, in verbinding met de ander, en met volle aandacht voor mijzelf, de ander en de massage. De tantra heeft dat niet veranderd, maar verrijkt, omdat ik mijzelf nu ook meer geef in een massage. Dat betekent dat ik ook in mij die vreugdevolle energie laat stromen en die kan overdragen aan jou. Vanuit de tantrische gedachte kan er heel veel gebeuren in dat moment van verbinding. Een massage is één, en een hele fijne opening om tot rust te komen, tot jezelf te komen, je weer te verbinden met je lichaam, uit je hoofd te gaan en alles te laten stromen. En twee, die massage kan verschillende kanten uitgaan, van heel wild en sensueel tot liefdevol en zacht, van intens en overweldigend tot kabbelend als een beek en eindigend in een innige knuffel. 

Grenzen zijn hierin ongelofelijk belangrijk en bewaak ik met hart en ziel. Er zal niets gebeuren dat jij niet wil en ook niets dat ik niet wil. Onze en elkaars grenzen vieren we en omarmen we en beschouwen we als een uitnodiging voor andere uitingsvormen. Mijn grenzen liggen ook bij seksuele handelingen. Aanraken van seksuele gebieden kan en mag deel uitmaken van de massage, maar dit zal geheel gericht zijn op jou en op jouw beleving in het moment. En als jij juist dit niet wilt, gebeurt het ook niet.

Een massage kan en mag, maar hoeft niet, verder uitgroeien tot een mooi gesprek, een dans, een omhelzing, een meditatie, een roes. Alles wat zich in het moment voordoet is goed. Ik hanteer daarbij om die reden een ruime eindtijd.

Wat is dan een erotische massage?

Ik ben nog in overweging of ik erotische massages blijf geven. Op veel manieren is een erotische massage laagdrempeliger dan een tantramassage. Een erotische massage is veel meer gericht op jou, op jouw ontspanning en genot en mijn rol is veel meer dienend dan gevend. Ik blijf bij een erotische massage gewoon gekleed en geef deze op een massagetafel in plaats van op een mat op de grond. Zo is er meer afstand en voor veel vrouwen is dit juist prettig en veiliger.

Hoewel er zeker ook sprake is van verbinding en afstemming, wordt hierin minder van jou verwacht.  Een erotische massage is veel meer iets dat je ondergaat dan dat je er deel van uitmaakt. Als een tantramassage je te ver gaat, teveel van jezelf vraagt, misschien wel te confronterend voor je is, dan is een erotische massage een fijn opstapje. Ook hier gebeurt alleen wat jij wilt en verlangt, ook hier is afstemming, maar mijn rol als masseur is veel meer dienend aan jouw genot dan aan het moment dat we samen creëren.